Sunday, 21 August 2011

Jalan Jalan

Hello2...saya kembali lagi....petang nie xtaw nak wat pe??bosan sgt2..disebabkan aq malas nak ikt mak aq beli barang so aq pun dok la uma on9 sambil2 2 aq pun usha la blog2 member aq...heheh...Semalam aq berjalan lagi..tp jalan kali nie aq xbeli pape pun just tengok2 barang jew...huhu...lpas jew kemas uma aq siap2 nak kuar dlam kol 1p.m..aq pun amik la bas dkat perhentian bas uma aq..fuhh sampai jew perhentian bas pun dtg,,wahh sukenya aq sbb bas T328 klu nak tunggu memang lambat.....


Destinasi pertama aq ke AMpang Point...aq usha la apa yg patut t'utamanya baju kurung sbb aq blom lagi beli baju kurung..heheh...ini la akibat klu xtempah awal2 seperti taun2 lepas....huhu...Aq pun truskan perjalanan aq ke LRT Ampang,,pas 2 aq beli tiket Rapid menuju ke CHERAS...Sampai cheras aq jumpa member aq Wawa sbb nak amik kuih yg aq tempah kat dia...Kwn2 punya pasal aq sanggup tempah kat dia walaupun jauh pas 2 aq bg la kuih 2 kat kwan aq sbb niat aq mmg nak bgi kat kwan lama aq pun kuih 2 sbb aq xmkn sgt kuih..hehe...yela da lame aq xjumpa dia asyik kol xpun mcg jew ngan dia....org kata pengubat rindu so aq pun gi la uma member aq si LALAA nie...nasib baik la dekat ngan uma member aq si Wawa nie....xla penat sgt walaupun kna jln ckit dr uma wawa nie..hihihi....


Nasib baik aq call si lalaa nie dia ada kat uma...so aq lpak2 kat bustop ngan dia...Borak punya borak sampai xegat nak balik uma..heheh....Dia kwan speacial bg aq..lain dr yg len..walaupun kitaorg nie xrapat sgt tp dia istimewa bg aq...dia nie mesra alam..huhuh...klu xknal dia nie mmg org akan kata dia nie sombonk,,pas 2 jenis kuar mlm..tp sebenarnya dia ok..xsombonk,,dia jenis org yang suke dok uma mcm aq dan sentiasa tersenyum orangnya...bila da dok ngan dia mesti kepala pun gler2..hahaha...masa aq nak blik,dia ada bg aq tudung ngan brooches..mmg cantik tudung & brooches yg dia bg...aq suke sgt2 lagi2 dia bg wane kesukaan aq PURPLe..hhehehe...Thanx sangat2 lalaa aq hargai pemberian ko...:)


Lpas 2 aq ke destinasi seterusnya menaik bas U44 menuju ke Low Yat tok bayar bill celcom aq...pas bayar bill aq pun jln2 la kat situ....aq pun usha2 la kedai yg jual PSP sbb aq kaki game & teringin sgt2 nak beli PSP sendiri....huhuhu










Ada spe2 nak hadiahkan PSP kat saya x??haahaah.......Insyaallah klu de rezeki mmg aq nak sgt2 beli PSP nie....huhuhu.....snang ckit de psp nie boleh men game kat mne2 jew & mudah di bawa...hahahaha....


ok la..bye2.....:)

Sunday, 14 August 2011

Assalamualaikum..hai hai hai...lme da aq xupdate blog buruk nie....mne xnya password blog nie boleh plak aq lupa....adoiii....tetiba lak aq bukak menggunakan password F_ _ _ _ _ _ trus terbuka...hahahhaa...men2 lak pasword nie ngan aq...heheheheh

Hari nie disebabkan bosan dok uma aq pun kuar ngan adik aq tp xde destinasi yg kitaorang nak gi...alih2 aq pun benti la kat Times Square...huhu.....sampai Times Square jalan2 tp xtaw nak beli apa...aishhhhh...jalan punya jalan skali aq terserempak ngan kawan lame aq Syila..Tp dpt jumpa dia skejap jew sbb dia da nak blik IPOH......(sedihnya).....alang2 aq da gi shopping so aq pun belilah kasut ngan baju....egat nak pi cari sluar jeans tp aq cari kedai yang aq slalu pergi tetiba lak xde...adehh....aq pun masuk la 1 kedai nie,dia de jual sluar memang sgt2 cantik dan aq pun berkenan tp xde saiz plak kat aq.....hampehh tol la..pergi masuk kedai2 len tp semuanya aq xbrkenan.......ermmmmm...tepat kol 6.00 p.m aq pun blik la uma.....egatkan nak buka kat luar skali tp my mom kol suh blik makan kat uma jew...jimat ckit wet aq...hahhahaha...ok la...bye2..


salam
-adois-

Sunday, 31 July 2011

pengalaman

Assalamualaikum....
lme da rasanya xupdate blog nie...
Hari nie merupakan hari ke-7 aq praktikal...
mmg pnat sgt2 mnempuh alam bekerja nie..hehehe
ckp pasal kjew mmg aq xsuke sbb kna bgun awal dan blik lmbt...
yela sblum nie jadual aq blaja xpadat mcm jadual bekerja..huhuhu
nasib baiklah aq dpt tmpt praktikal sme dgn kwan aq nie namanya  NAS..
nasib baiklah ada kwan xla bosan sgt bila time rehat..kami selalu buat kerja sme2..
nak dikatakan kemana jew bersama la..hahahaha
Dia nie gila2 ckit orgnya tp best sbb sorg yg ceria..huhuhu

1/8/2011 sepatutnya hari aq cuti tp sbb de shooting so aq ikut la
sbb nak cari pengalaman lebih katakan..selama nie aq tgok cerita,filem,iklan jew kat tv..
egtkan senang la nak buat pengambaran nie..rupa2nya makan berhari2..walaupun hanya beberapa minit..
mmg nak kna prepair btol2 la klu nak wat pengambaran nie...pling penting skali storyboard dan peralatan mesti lengkap bru la sesebuah scene itu cantik...hihihi...
tp mmg best la dpt tgok scara live cara2 mcm mne nak dptkan sesebuah cerita 2
 nmpk cantik dan berkesan.. 
Dari pkul 8.30 aq kluar uma sampai kol 11.30 mlm baru balik uma..adoii..mmg penatla
sbb sok nak kna bgun awal lgi2 sok da start pose msti pnat sgt2..
tp xpela,, sekurang2nya aq dpt menimba ilmu @ pengalaman..
masa praktikal nie la aq perlu mencari byk pengalaman..

alhamdulilla aq dpt tmpat praktikal yg ok dan akak2 abg2 kat situ sumenya best2..
org kata SUPER POWER la..hahahaha
ok la aq nak out..nak tdozzzzzzzzzzzzzzzz...
sebelum 2 aq nak ucapkan
SELAMAT BERPUASA kepada semua umat islam...:)
-ADIOS-
Bye


.

Thursday, 14 July 2011

Hari Sukan

Hari nie merupakan hari sukan sekolah adik aq Nurul Jannah...
nie antara gambar2 yg adik alyn aq tangkap..



Dengan semangatnya dorg berlari

 Nie sebelum adik aq memulakan acara 8x60 m


 peserta2 menunggu giliran untuk pas betten

Nie pasangan Kembar yg sempat pozing



akak2 yg memeriahkan suasana..hheeh


Peserta menunggu giliran...


Muka2 peserta 8x60m untuk rumah Biru



Bersama dengan Guru Sukan


Nie antara muka2 Juara 8x60m..

acara Penyampaian Hadiah...

Muka2 penat sukan...


Sebelum balik ke rumah..
kami singgah mkan angin ke Tasik Ampang..hihi






macam2 gaya ada..huhuhu



Aq pun sempat gi pozing..hehehe

salam
-adios-



Wednesday, 6 July 2011

Happy Bezday ^-^

Hai2....
6/7/2011..
Apa ada pada tarikh nie...
tarikh nie Merupakan bezday 2 org kwan aq yg sgt aq syg iaitu 
Nas Atifahana & Selly...



  Nie la kwan baik aq..
kami da b'kawan slama 13 taun..


Nie la Nas....
adik aq yg slalu aq jga kat mlaka...
hihihihi

Sebelum tu aq nak wish kat dorg nie Happy Bezday yg ke-20..
Tua gak korg akhirnya ye..heheh...
Sebenarnya aq ngan mber aq nak ajak si kwan aq SElly nie kuar sbb nak knakan dia
 tp last2 mnit tkar prancangan lak sbb ada mber aq yg xdpt kuar..
so aq ngan kwan aq si Susen nie wat la perancangan lain tok smbut bezday dia kat uma..
aq ngan kwan aq kalang kabut pi cari kek & mkanan yg patut kita org beli..
seb bek la akak aq anta...
tp akhirnya plan kitaorg menjadi walaupun last minit... ;)
bru jew dia nak tiup lilin,, kek da kna calit kat muka dia..pdan muka....hohohohoh....
tp syg pic xdpt nak upload..huhuhu...

-bye2-


Saturday, 2 July 2011

My Drawing

Hai2....hari nie aq nak kongsi sedikit mengenai hobi aq iaitu melukis...Aq xtaw  dr mana aq mnat melukis nie..nak katakan dr keluarga aq xde lak yg mnat melukis nie...huhuhu....Bila aq bosan2,, nie jela kerja aq melukis sambil dgr lagu xpun aq on9 @ tgok movie..huuhuh...



Nie la hasil lukisan aq yg xlawoo....


Nie lukisan yg kwan aq suh aq lukiskan dr kumpulan BEAST....





Nie comeykan..huhuhu







Nie aq tru dr google kartun...tp kurang sme dgn yg asal....huuhu

Setakat nie jew dulu.....
-bye-
_Adios_

Tuesday, 21 June 2011

Trace Jam Tangan

Selamat tengah hari sume..da lunch ke blom..hihihi...Aq nak tunjuk ckit hasil kjew aq trace jam tangan menggunakan adobe illustrator..Kenangan masa sem 2 mmg xleh lupa la smpai xtdo diwatnya semata-mata nak trace 1 jam..nmpak jew senang tp sebenarnya agak sukar untuk trace jam nie sebenarnya..Bg org yg mahir mmg xde masalah la untuk mereka menggunakannya...Aq cuba untuk menggunakannya balik kerana aq akan gunakan adobe illustrator nie masa aq praktikal nanti.. lme da aq xguna software nie yela slalunya aq edit2 gambr nie menggunakan adobe fotoshop jew..Jom lihat hasil nya....Gambar yang asal dgn Gambar aq da trace :




amacam?? banyak kan kekurangannya & aq perlu memperbaikinya lagi...
-BYE-